Att köpa valp

Köpa valp från Tassens Labradoodle

 

Nästa kull beräknas efter nyår 2021

Till dess är intresselistan stängd med 40 intresserade och ca 70 redan nekade. Listan öppnar igen till våren då valparna fått sina familjer.

 

Vi ställer höga krav på våra valpköpare.

Är du intresserad av att köpa valp från Tassens Labradoodle? Börja med att läsa igenom ”om labradoodlen”, ”valparna”, ”träning och kurser” samt denna sida ”att köpa valp”. Titta gärna på www.svenskalabradoodleklubben.se för mer kunskap och information. I nästa steg kontaktar du oss med svar på frågorna som vi ställt. Därefter hör vi av oss till dig inom 2 veckor och meddelar om du fått plats på intresselistan.

 

Priset för valparna idag är 30 000 kr inkl moms.

Hunden säljs som sällskapshund + ev. social tjänstehund/assistanshund. EJ till avel!

Avelsförbudet är ett krav från internationella och nationella organisationer som främst syftar till att främja uppbyggandet av rasen som helhet och är ett led i arbetet att behålla och utveckla labradoodlens mentala och fysiska sundhet genom kontrollerad avel.

 

Det är ett stort ansvar att skaffa hund och vi är väldigt noggranna med att våra hundar kommer till kärleksfulla hem som ger hunden den stimulans och uppmärksamhet som den förtjänar och behöver. Detta tar en hel del tid i vardagen vilket man behöver man vara beredd på.

Labradoodlen är en social ras som gärna vill vara med. Att ligga hemma ensam hela dagarna är inget alternativ. Numera finns ju många olika lösningar: dagmatte, dagis, hundrastare eller någon i din/er närhet som vill vara delaktig.

 

Labradoodlen är också en aktiv familjehund som behöver komma ut och röra på sig och jobba med huvudet i vardagen. De tycker om att träna och gillar ett aktivt liv.

Det är INTE en hund för er som inte har tid att ge den stimulansen och motionen den behöver.

Vi vill att ni är intresserade av att träna efter positivt baserade metoder och att ni går valpkurs och andra kurser baserade på dessa metoder. Första året bör MINST TRE KURSER genomgås.  

Se under fliken ”Träning och kurser”

 

Är ni därutöver intresserade av att utbilda er hund till social tjänstehund/assistanshund är det ett stort plus. Ni ska dock veta att det kräver mycket av er som ledare redan från början. Fixar man det har man en fantastisk hund och arbetskamrat. Vi vill gärna veta var och inom vilket område ni planerar att arbeta med hunden.

 

Vi vill att ni i god tid har en plan för att ta emot valpen och ge den gott om tid och ro att komma in i familjen. Det är viktigt att ha en plan för hundens liv därefter, den dagliga passningen och stimuleringen ska ordnas etc.

Ni måste även vara beredda på att det krävs pälsvård. Hunden behöver kamning/borstning varje vecka så att inga obehagliga tovor uppstår. Därutöver ska hunden klippas flera gånger per år, antingen på ett hundtrim eller hemma.

 

Vad vi önskar veta:

 

 1. Varför just en Australien Labradoodle?
 2. Hur ser familjen ut (barn, andra husdjur mm)?
 3. Hur bor ni och hur ser möjligheten till fria promenader ut?
 4. Vad har ni för tidigare erfarenhet av hundar eller andra husdjur?
 5. Beskriv er plan för att införliva Labradoodlen i familjen och hur valpens/hundens liv kommer att te sig, både vid mottagandet och senare.
 6. Hur löser ni hundpassningen så att det inte blir för mycket ensamtid (både under valptiden, då mycket passning krävs, och efteråt)?
 7. Hur planerar ni att sköta pälsvården?
 8. Vilka aktiviteter vill ni prova på/ägna er åt med hunden?
 9. Hur tänker ni kring att utmana hunden med övningar i vardagen?
 10. Har ni planer på att utbilda till assistanshund/tjänstehund?
 11. Fullständiga Kontaktuppgifter

 

Detta får valpen med sig:

Registreringsbevis från SLK Svenska Labradoodleklubben

Boken ”Härliga valptid” samt ”Hundkul”

Råd angående skötsel och utfodring

Pläd med lukt från uppfödningen

Leksak

Sele

Info om hundförsäkring

Dolda-fel-försäkring 3 år i Sveland

Info om kommande valpträff

Möjlighet att följa kullsyskon samt visa upp sin hund på kullens facebooksida. Här kan man också tipsa varandra i olika frågor.

 Valpen kommer att vara:

ID-märkt

Avmaskad

Vaccinerad med Parvo (övriga vaccinationer sker hos nya ägaren när valpen är 11-12 veckor)

Veterinärbesiktningsintyg ej äldre än 7 dagar

 

Köpeavtal mm:

Vi skriver ett köpeavtal där det enligt  SLK:s och Wala:s regler också ingår en klausul om att hunden inte får gå vidare i avel.

 Kastrering förordas, lämpligen före 18 månaders ålder, men är inte ett krav.

 

Blir det en valp från oss önskar vi

 Lycka Till