Våra katter

Våra katter

 

S*SKRASSELKATTENS KALLIOPE

Född 25/12- 2021 och blivande avelshona här hemma. Vacker och supergosig. En riktig pärla.
SE*Vesselkattens Moster Ada

Född 29/3-2022 En riktig snygging som vi hoppas utvecklas väl. På högra biden är hon 8 veckor och på den vänstra 9 månader. Hon bor i foderhem och där ska hon få en kull innan hon kastreras och går över i deras ägo.


S*Litskattens Vendela aka Vesta

MED SORG I HJÄRTAT FICK HON SLUTA SINA DAGAR PÅ GRUND AV SJUKDOM AUG 2022

född 2010 kastrat och uppfödningens grand old lady. Vår första avelskatt. Hon var utekatt och älskade både människor och hundar som har sitt promenadstråk förbi vårt hus. Hon älskade inte andra katter men var vår första älskade somali.

Nästan alla våra katter härstammar från henne i olika långa led.

 

NO*Triforce Shy Guy aka Gershwin

född 2016 vår absolut gosigaste svartsilverkille som har ett exceptionellt fint temperament som gått i arv till flertalet av hans 24 avkommor. Han är numera kastrat men väldigt bra på att ta emot nya katter och införliva dem i flocken så han blir kvar i hemmet.

  

Emma Elegante av Rubicon aka Mysan från Norge

född 2020, vår avelshona som haft 3 kullar. Fantastisk päls, både till färgen och strukturen. Älskar att ligga på axeln när jag står i köket eller ligga ovanför mitt huvud och tugga lite på håret samt bli klappad och gosad med.

Då hon vaktade sina ungar mycket gentemot vår hund så vill vi att hon kommer till ett foderhem för en sista kull och sen övergå i fodervärdens ägo. SE*Eldvaktarn´s Ella Mai, aka Maia

född 2020 som jag samäger med Inger Carnestedt, "Eldvaktarns somali" som fött upp henne. Hon har haft en kull och vi planerar ny kull under 2023. Hon är också dotter till min uppfödning SE*Vesselkattens RumpNisse aka Räven.  Helt galen i att leka med lekpinnar men gillar också att ligga i knät.


 Flyttade:


SE*Vesselkattens Meryl Streep, aka Sippan

född 2013 har fått 6 kullar och är nu kastrat och har flyttat (trivdes inte med andra katter) till en vän som bor i skogen och lever där som lycklig ensamkatt och utekatt som hon var van.Bella Bonita av Rubicon från Norge

född 2017 har haft 3 kullar och det får räcka då hennes förlossningar är lite komplicerade. Hon är också bra på att ta emot nya katter men vi har ändå valt att hon får flytta till ett nytt fantastiskt hem med sin son

SE*Vesselkattens Nils Karlsson Pyssling.


Katter hos fodervärdar numera kastrater

och har övergått i fodervärdens ägo:


S*J-star´s Bagherra aka Birk född 2012 blev pappa till mina tre första kullar och lever glada livet som bondkatt med gott om möss att jaga.

Gerda von Gulda från Tyskland har haft 3 kullar varav den senaste i fodervärdens ägo. Hon lever tillsammans med sin familj och NO*Triforce Arthur Weasley ett gott liv.
NO*Triforce Arthur Weasley aka Aston född 2018 en livlig kille som  parade 3 honor i snabb följd för att sen kastreras då han markerade kraftigt (dvs kissade ner hela sin omgivning) när han blev fertil. Bor Med Gerda von Gulda.
SE*Vesselkattens Mattis, ABY variant, vilket innebär att mamma är Somali och pappa Abessinier. De är syskonraser och kan användas tillsammans i avel. Detta gör man för att utöka avelsbasen för Somali.

Född 11/11-2021

Han är numera kastrat och har gått över i fodervärdens ägo.

Avlidna:

S*Litskattens Vendela aka Vesta

MED SORG I HJÄRTAT FICK HON SLUTA SINA DAGAR PÅ GRUND AV SJUKDOM AUG 2022

född 2010 kastrat och uppfödningens grand old lady. Vår första avelskatt. Hon var utekatt och älskade både människor och hundar som har sitt promenadstråk förbi vårt hus. Hon älskade inte andra katter men var vår första älskade somali.

Nästan alla våra katter härstammar från henne i olika långa led.S*Framells Idun, aka Vide

född 2012 kom till oss som ettåring och trivdes aldrig med våra katter. Hon fick bo hos min dotter i ett lugnt område men hade ändå oturen att bli överkörd. Hann få ett par kullar.