Vanliga frågor

Vanliga frågor

 

Vad föder ni upp för storlek?

Vi föder upp medium Australien Labradoodles.

 

Hur ställer jag mig på intresselistan för att få köpa en valp?

Gå in under fliken ”köpa valp”. Där finns all info om hur du ställer dig på intresselistan. Nästa kull kommer, om det går enligt planen, vårterminen 2024
Vad kostar en valp?

Hos oss kostar en valp i dagsläget 39 000 kr inkl moms.

Alla som står på intresselistan blir tillfrågade om de fortfarande är intresserade när tiken går i löp. För att anmäla intresse för just denna kullen får man förtinga en valp för 4000 kr.

Innan valparna föds påbörjas en digital studiecirkel med Jessica Manns bok Valpträning för att ni ska vara så väl förberedda som möjligt när valpen kommer. Detta gäller inte minst tidigare hundägare då det hänt så mycket inom hunduppfostran på senaste tiden.


Ifall antalet valpar är färre än köparna så kommer inte alla att tilldelas möjligheten att få en valp från kullen. Om det skulle ske att det inte blir tillräckligt med valpar för intressenterna så återgår självklart de 4000 kr. Blir du erbjuden en valp men ångrar dig få du inga pengar tillbaka. Blir du erbjuden en valp som du sedan köper dras 4000 kr av från priset. 

När det är säkerställt att det finns en valp till er får ni tinga för en högre summa på vanligt vis.

 

Får man välja valp själv?

Nej, man får ha önskemål om kön men vi väljer familj till valparna efter ett mentaltest som görs vid 6-7 veckors ålder. Tillsammans med vår erfarenhet av valpen ser vi vilken valp som passar bäst till vilken familj och det liv familjen ämnar leva med hunden. Är det möjligt tar vi hänsyn till ert val men mentaliteten går först.

 

Får jag avla på min Australien Labradoodle?

NEJ! Avelsförbudet är ett krav från internationella och nationella organisationer, SLK (Svenska Labradoodleklubben) ALAEU (Australien Labradoodle Association Europé) samt WALA (Worldwide Australien Labradoodle Association). Det syftar till att främja rasen som helhet och är ett led i arbetet att kontrollerat behålla och utveckla labradoodlens mentala och fysiska sundhet genom kontrollerad avel.

Är du etablerad hunduppfödare, helst medlem av SLK så kan vi diskutera köp av avelshund.

 

Det finns såklart valpar på marknaden som säljs till avel. Anledningen till att vi inte säljer valpar till avel åt nya uppfödare är att vi själva är lite äldre och inte säkert kommer att kunna finnas som mentor så många år till för att vi ska kunna ta på oss ansvaret som mentorer åt nya uppfödare.

 

Får vi besöka er?

Under dessa Coronatider som ju fortfarande är, så tar vi endast emot besök utomhus förutom vid tingning och köp av valp. Vi är fortsatt försiktiga juni 2024 av familjeskäl men hoppas snart kunna lätta på det.