Vanliga frågor

Vanliga frågor

 

Vad föder ni upp för storlek?

Vi föder upp medium Australien Labradoodles.

 

Hur ställer jag mig på intresselistan för att få köpa en valp?

Gå in under fliken ”köpa valp”. Där finns all info om hur du ställer dig på intresselistan. Nästa kull kommer, om det går enligt planen, i augusti/september.
Vad kostar en valp?

Hos oss kostar en valp i dagsläget 37 000 kr inkl moms.

Alla som står på intresselistan blir tillfrågade om de fortfarande är intresserade några veckor innan valparna föds. För att anmäla intresse för just denna kullen får man förtinga en valp för 2000 kr. Då antalet valpar förmodligen är färre än köparna så kommer inte alla att tilldelas möjligheten att få en valp från kullen. I det läget återgår självklart de 2000 kr. Blir du erbjuden en valp men ångrar dig få du inga pengar tillbaka. Blir du erbjuden en valp som du sedan köper dras 2000 kr av från priset. 

När det är säkerställt att det finns en valp till er får ni tinga för en högre summa på vanligt vis.

 

Får man välja valp själv?

Nej, man får ha önskemål om färg och kön men vi väljer familj till valparna efter ett mentaltest som görs vid 6-7 veckors ålder. Tillsammans med vår erfarenhet av valpen ser vi vilken valp som passar bäst till vilken familj och det liv familjen ämnar leva med hunden. Är det möjligt tar vi hänsyn till ert val men mentaliteten går först.

 

Får jag avla på min Australien Labradoodle?

NEJ! Avelsförbudet är ett krav från internationella och nationella organisationer, SLK (Svenska Labradoodleklubben) ALAEU (Australien Labradoodle Association Europé) samt WALA (Worldwide Australien Labradoodle Association). Det syftar till att främja rasen som helhet och är ett led i arbetet att kontrollerat behålla och utveckla labradoodlens mentala och fysiska sundhet genom kontrollerad avel.

 

Det finns såklart valpar på marknaden som säljs till avel. Anledningen till att vi inte säljer valpar till avel är att vi är nya uppfödare som inte har den erfarenheten som krävs för att ta på oss ansvaret som mentorer åt nya uppfödare.

 

Får vi besöka er?

Under dessa Coronatider tar vi inte emot besök utom vid tingning och köp av valp. Vi är fortsatt försiktiga augusti 2022 av familjeskäl men hoppas snart kunna lätta på det.