Om oss

Om oss

Uppfödning av Somalikatter


Jag bor på Ekerö utanför Stockholm med min man Peter, katterna och hunden Yrsa, en Australien Labradoodle.

Vi är numera pensionärer och har mycket tid för våra djur. Utöver det arbete vi själva lägger ner hjälper vår stora utflyttade familj, grannar och vänner till med att socialisera kullarna.  

Våra katter har tillgång till 130 kvm inomhus samt en altan med vidhängande kattgård. 


Erfarenhet av djur, och i synnerhet katter

Jag har alltid haft djur! Katter, hundar, hästar, möss, kaniner, kalkoner och höns. Mina första kattkontakter var när jag före skolåldern tillbringade somrarna i ett torp på landet där vi lånade en kattunge från en gård i närheten. Något senare bodde jag på en gård med ladugårdskatter och så småningom blev det stallkatter. I samma veva kom en katt till vårt hem, Missan, en sköldpaddsfärgad hona, utekatt, som fick några kullar innan hon blev steriliserad. När vår sista bondkatt Frida somnade in 2007 trodde vi att vi var klara med katter, men det gick inte.


Något år senare fick jag syn på en somali och sen var det kört. Första somalihonan S*Litskattens Vendela, aka Vesta, kom till oss 2010 med målet att föda upp Somali. Så började en helt ny värld för mig. Jag hade mycket att lära om raskattuppfödning, det blev en del misstag i början men som tur var fann jag till slut hjälp från andra uppfödare. Numera har även jag varit stöd för nya uppfödare.

Förutom kattuppfödningen med 1-4 kullar varje år föder vi också upp 0-2 kullar Australien Labradoodle per år.